Първата среща между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и лидера

...
 Първата среща между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и лидера
Коментари Харесай

Ердоган се срещна с лидера на турската опозиция за първи път от осем години


 Първата среща сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и водача на опозицията Озгур Йозел от осем години насам може да прерасне в непрекъснат разговор сред тях, от който турската политика единствено ще завоюва. Така локалните медии разясниха резултатите от договарянията сред политиците, приключили със единодушието им да продължат да разискват наболелите проблеми на страната.

Ердоган и Йозел споделиха в края на срещата, която продължи час и половина: „ Нека не прекъсваме разговора и да го водим по вътрешни и външни въпроси “, цитира думите им проправителственият вестник Hurriyet. Изданието отбелязва, че един от главните въпроси е бил подготовката на нова конституция, само че опозиционният водач сподели, че не счита тази тематика за предпочитана. Ердоган неведнъж е казвал, че приемането на нова конституция, която да размени сегашната, утвърдена след военния прелом от 1980 година, е един от целите на неговата администрация.

След срещата Омер Челик, представител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването на Ердоган, сподели, че " президентът е удовлетворен от визитата на Йозел и самата среща е минала в позитивна атмосфера ". Озел, който оглавява главната опозиционна Републиканска национална партия, сподели пред вестник Sozcu, че " срещата е била доста продуктивна и той е оптимист за бъдещето ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР